Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні - фаза II

Термін реалізації Проєкту: 01.09.2023-29.02.2024

Проєкт "Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні ІІ", що фінансується урядом Німеччини, продовжує підтримувати українські мікро-, малі та середні підприємства (ММСП), сприяючи їхній стійкості під час кризи та високих ризиків. Особлива увага приділяється підприємствам з деокупованих територій та регіонів, що постраждали від війни.

Проєкт реалізується Deutsche Gesellschaft für International Zusammenarbeit (GIZ) та German Sparkassenstiftung for International Cooperation (DSIK) спільно з Фондом розвитку підприємництва України. Він складається з фінансового компоненту та компоненту з розвитку потенціалу.

Фінансовий компонент

Проєкт підтримує ММСП шляхом поєднання кредитування інвестиційного або оборотного капіталу та грантів.  ММСП можуть отримати до 240 000 євро (еквівалент у національній валюті) на придбання, модернізацію чи реконструкцію основних засобів або поповнення оборотного капіталу. Кредит може бути доповнений грантом у розмірі до 30% від суми кредиту, максимальна сума гранту становить 30 000 євро (еквівалент у національній валюті).

Фінансування надається через партнерські фінансові установи: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк.

Компонент розвитку потенціалу

ММСП також можуть скористатися консультаційними послугами нашого партнера Всеукраїнської асоціації консультантів з управління «CMC-Ukraine» для розвитку своїх навичок та подолання поточних викликів. Ця підтримка охоплює різні сфери, включаючи вдосконалення маркетингових компаній, стратегічне планування.

Інформація для підприємств з України, які хочуть подати заявку: Договір про надання гранту

Маєте запитання щодо заявки? Зв'яжіться з нами через Facebook.

Англійську версію дивіться тут.

Фінансується

урядом Німеччини в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA
(«Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у сфері торгівлі»)

Стратегічні партнери

Стратегічний̆ виконавець проєкту – німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Партнери з виконання – Deutsche Sparkassenstiftung für internationale Kooperation (DSIK) у співпраці з Фондом розвитку підприємництва (ФРП).

Працюючи над цим проєктом, ми сприяємо виконанню цілей сталого розвитку (ЦСР) відповідно до Плану дій на 2030 рік:

German Sparkassenstiftung for International Cooperation
Regional Office Eastern Europe and Central Asia